Resim Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Akrilik Resim Nasıl Yapılır? Akrilik Boya Teknikleri Nelerdir?

Akrilik Boyama Nasıl Yapılır? Akrilik Boya Resim Tekniğinin Özellikleri Nelerdir?

Akrilik resim nasıl yapılır sorusunu açıklamadan önce akrilik boya ile ilgili bilgi vermek isteriz. Akrilik boya ile resim yapmak, keyif vericidir. Çünkü akrilikte hem sulu boyanın şeffaflığı hem de yağlı boyanın matlığından esintiler bulunur. Isıya karşı dayanıklı olması da akrilik resim çalışmalarının tercih edilmesinin bir nedenidir. 

Akrilik resim çalışmaları diğer boyama türlerine göre daha hızlı kurur, kolay temizlenir ve daha az kokusu vardır. Akrilik boyaların tonları çok canlıdır ve suya karşı dayanıklıdırlar. Biliyorsunuz yağlı boyaların kuruması bir gün veya daha fazla sürebiliyor. Akrilik boya teknikleri ile resim yaptığınızda ise dakikalar içinde kuru bir tabloya sahip olabiliyorsunuz. 

Akrilik Resim Nasıl Yapılır?

Akrilik boyama nasıl yapılır diye merak edenler için konuyu ünlü tiyatro yönetmeni Gary Griffin’in bir sözüyle başlatmak istiyoruz: "Akriliklerle çalışmanın güzelliği, nispeten ucuz olmaları ve çalışmalarının kolay olması ancak yaratıcı bir sanatçının ellerinde gerçekten harika sonuçlar verebilmesidir."

Gördüğünüz gibi akrilik boya ile resim yapmak, gerçekten ilham veren ve yüksek kalite sunan bir yöntemdir. Peki akrilik resim nasıl yapılır, akrilik boya teknikleri nelerdir?

Ortamı Hazırlayın – Akrilik Resim Nasıl Yapılır?

Akrilik resim çalışmalarına başlamadan önce tuvali, şövale üzerine yerleştirin. Bir bez veya kağıt havlu rulosunu yanınızda tutun. Akrilik boya ile resim yaparken zemine bir muşamba veya örtü yerleştirebilirsiniz. 

Prova Yapın – Akrilik Resim Nasıl Yapılır?

Akrilik boya tekniklerini, akrilik boya resim tekniğinin özelliklerini, bu boyanın ne kadar sürede kuruduğunu, tuvalinizde nasıl göründüğünü ve renklerin nasıl karıştığını önceden bilin. Seyreltme, inceltme, koyultma ve uzatma gibi işlemleri nasıl yürüteceğinizden emin olun. Eğer akrilik boyama nasıl yapılır bilmiyorsanız ilk olarak resim kursuna yazılıp teknik detayları öğrenebilirsiniz.

Eskiz Oluşturun – Akrilik Resim Nasıl Yapılır?

Akrilik resim nasıl yapılır diye merak edenler, mutlak önce bir taslak çıkarmalı. Ne çizeceğinizi kafanızda belirlemiş olabilirsiniz ancak kağıdınızda da size yön verecek bir eskiz olmalıdır. Bunun için hafif bir kurşun kalem veya karakalem kullanabilirsiniz. 

Boyamaya Başlayın – Akrilik Resim Nasıl Yapılır?

Eğer akrilik boya tekniklerini bilmiyorsanız çok fazla renge dağılmadan birkaç ana renkle çalışmanızı öneririz. Tabii daha kapsamlı ve detaylı resimler yapabilmek için resim kursuna da yazılabilirsiniz. Böylece çok geçmeden farklı renk ve kompozisyonlarla akrilik resimler yapabilirsiniz.

Akrilik boyama nasıl yapılır bilmiyorsanız daha büyük objelerden oluşan resimlerle başlayabilirsiniz böylece ana hatta sabit kalarak boyama yapmak daha kolay olacaktır. 

Dikkat Edin! – Akrilik Resim Nasıl Yapılır?

Akrilik boya ile resim yaparken iyi düşünmeden uygulamaya geçmeyin. Çünkü akrilik boya çok çabuk kurur ve hatalı bir fırça darbeniz, resminizin istediğiniz gibi görünmemesine yol açabilir. Eğer hızlı kurumayı engellemek istiyorsanız fırçanız hareket halindeyken bir sprey şişesi ile su püskürtebilirsiniz. 

Eğer akrilik resim çalışmalarından memnun kaldıysanız ve bu eserinizin kalıcı olmasını istiyorsanız son olarak vernik uygulayarak dökülmesini ve çizilmesini önleyebilirsiniz. 

Akrilik Boya ile Resim Yapmak Hem Çok Eğlenceli Hem de İlham Vericidir!

Akrilik resim nasıl yapılır, akrilik boyama nasıl yapılır gibi sorularınızı yanıtlandırdık. Tabii ki sizler için sunduğumuz bilgiler temel düzeyde. Dolayısıyla akrilik boya resim tekniğinin özelliklerini ve akrilik boya tekniklerini öğrenmek için bir eğitmenle birlikte çalışmanız daha doğru olabilir.

Resim kursunda ortalama 2 ila 3 aylık bir süre içerisinde akrilik boya ile daha profesyonel çalışmalara imza atabilirsiniz. Üstelik resim kursunda öğrendiğiniz bilgilerle akrilik resim çalışmalarından ekstra gelir de yaratabilirsiniz. Ne dersiniz?

[widget-180]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 18 77